Bindwerk, van oplage tot unica

Helaas is Cohen Boekwerk niet langer actief zie de eerste bladzijde van de site.
Een nieuwe band om een oud boek, een trouwboek, een boek met bijdragen vanwege een afscheid, een boek voor een kleinkind of een liber amicorum; ieder idee voor een boek kan worden vormgegeven. Waarschijnlijk hebt u al een idee over hoe het boek zou moeten worden, de boekbinder maakt de vertaalslag naar wat er allemaal mogelijk is.

Ook studenten die in hun examenjaar (van kunstacademie maar ook modevakschool, fotoacademie of grafisch lyceum) extra aandacht aan hun eindwerkstuk willen geven zijn van harte welkom. Kom het liefst met je idee langs vóórdat je het laat printen/drukken; dan krijg je nog wat goede tips mee.

Inbinden van kleine oplagen

Boekbanden kunnen worden gemaakt van oasis geitenleer, kalfsleer, linnen in alle soorten en kleuren, papier (effen, handgemaakt, bedrukt en gemarmerd), kalfsperkament en van vele andere materialen. Ook de bindwijzen zijn legio; van een eenvoudige maar smaakvolle Japanse bindwijze, tot een klassieke Franse band met ribben.

Er kan een blinddruk gemaakt worden op voorzijde of rug en ook een tekst in goud of in welke andere kleur dan ook. Er kan een ontwerp gemaakt worden om met fileten, handletters, stempels en verguldrollen in bladgoud uit te voeren. Er is heel veel mogelijk.

Zorgvuldig zorgen voor werk in je handen

In de werkplaats worden alle werkzaamheden met de hand gedaan: het inlijmen van de platbedekking, het op de bordschaar op maat snijden van de materialen, het in de band zetten en het maken van een eventuele bandversiering en alle andere werkzaamheden. Om die reden kan de oplage van eventueel nieuw bindwerk of de uitvoering van een omslagontwerp van één tot vijftig exemplaren zijn. Een grotere oplage kan wel worden voorbereid en ondergebracht bij een grotere binderij. Proefmodellen en dummies worden dan hier gemaakt, waarna de produktiefase elders wordt ondergebracht en zorgvuldig begeleid.

Trouwboeken, kunstboeken en andere unica

Een trouwboek, babyboek of reisboek gemaakt in de kleuren van het drukwerk met bijvoorbeeld ruimte voor tekst in het ene boek en voor het inplakken van memorabilia in het andere boek. Geheel naar wens te maken.

Mocht u zelf het boekblok (de gedrukte inhoud van het boek) gaan maken, dan is het aan te bevelen om vóór u de tekst laat drukken of printen, even langs te komen voor een goed advies met betrekking tot gebruik en kwaliteit van het papier in combinatie met het gekozen ontwerp voor de band. Elk A4tje kan gelijmd worden aan de rugzijde maar waarom niet geprint op A3 en dan gevouwen en genaaid? Het ligt mooi open en gaat veel langer mee. Meer info?