Restauratie

Helaas is Cohen Boekwerk niet langer actief zie de eerste bladzijde van de site.
Restaureren en conserveren van oude boeken is de meest voorkomende werkzaamheid in dit restauratieatelier. Aangeboden boeken zijn zonder uitzondering waardevol, al is die waarde niet altijd in geld uit te drukken.

Boekrestauratie is precisiewerk

Het best kunt u langskomen met een boek dat u wilt laten restaureren. Ik kijk dan zorgvuldig naar de staat waarin het boek verkeert en kan vervolgens met u overleggen wat er moet gebeuren om van het beschadigde boek weer een leesbaar of hanteerbaar object te maken of dat er een andere manier van bijeen houden gezocht moet worden.

Boekrestauratie

U weet altijd precies waar u aan toe bent

Bij de meest voorkomende restauraties, zoals het herstel van een losliggende rug of de reparatie van uit elkaar vallend naaisel, kan er direct een mondelinge offerte gedaan worden. Het kan ook zijn dat diepgaander onderzoek nodig is of dat er aanvullende offertes moeten worden aangevraagd, bijvoorbeeld voor boekbeslag. In dergelijke gevallen krijgt u een schriftelijke offerte.

Boekrestauratie

Wanneer het gaat om het restaureren van een aanzienlijk aantal boeken of om de restauratie van een hele collectie, is het uiteraard mogelijk om naar u toe te komen om ter plekke de toestand van uw verzameling op te nemen. Ook kan bepaalde boekverzorging ter plekke gedaan worden.

Alleen materialen van de beste kwaliteit

Er is een groot aantal soorten leer, perkament, linnen en papier in de werkplaats aanwezig. Voor veel leren banden waarvan de rug moet worden hersteld, wordt of een sterke kunstvezel of kalfsleer gebruikt (naar gebruik van het object) dat in een passende kleur wordt geverfd. Maar ook bij linnen- en papieren bandenrestauraties wordt het materiaal aangepast aan de originele bandbekleding zodat de restauratie wél zichtbaar, maar niet opvallend is.

Hebt u nog vragen over restauratie? Bel of mail ons gerust om een afspraak te maken en kom een keer langs. Ook als u besluit de restauratie niet direct te laten uitvoeren, bent u van harte welkom.