Kartonnage, dozen en deksels

Helaas is Cohen Boekwerk niet langer actief zie de eerste bladzijde van de site.
Een doos is de allerbeste manier om bijvoorbeeld kleine (kunst)voorwerpen, foto’s of prenten te beschermen tegen de vernietigende werking van licht, vocht en stof. Maar een goedgemaakte doos kan tegelijkertijd ook een ideaal middel zijn om zijn inhoud juist te tonen.

doos met originele foto en het boek (niet op de foto)

Enkele stuks, unica

Een bijzondere doos, zoals onderstaande klemboks, kan een cadeau nog feestelijker maken. Het is van belang dat de inhoud er precies in past én bij past zodat de doos speciaal voor de inhoud is bedacht, gebouwd en bekleed. Bij de dozen hieronder werd ook de suminagashi speciaal hiervoor gemaakt. Maar ook het maken van klassieke marmers voor boeken en dozen, die precies op kleur zijn en met het gewenste patroon, behoort tot de mogelijkheden.

twee dozen iov het van Gogh Museum als cadeaus voor de koning en de ambassadeur van Japan, maart 2018

Dozen in een oplage tot 50 stuks

Net als bij het binden van een boek, kan bij kartonnage gekozen worden uit een breed palet van materialen en kleuren. En ook hier is de maximale oplage 50 stuks.

Penningdoos voor de Dalai Lama

Penningdoos voor de Dalai Lama

Dozen in een oplage van meer dan 50 stuks

Regelmatig komt het voor dat de gewenste oplage groter is dan mijn werkplaats aankan. In deze gevallen neem ik met plezier de productievoorbereiding en begeleiding van u over. Ik zal dan het contact verzorgen met de juiste grote binderijen en kartonnage bedrijven. De productie zal zorgvuldig begeleid worden zodat het resultaat aan hoge kwaliteitseisen voldoet.

Voor meer informatie of bij vragen.